Hvad er en tennisalbue?

Oplever du smerter i albuen, som gør det svært at udføre dagligdagens aktiviteter? Det kan være symptomer på en kendt tilstand som kaldes tennisalbue eller golfalbue. Det er en tilstand, hvor smerter opstår i albuen på grund af overbelastning af muskler og sener, typisk på ydersiden eller indersiden af albuen og hvor senerne hæfter.

Selvom navnet antyder en sammenhæng med tennis eller golf, kan tilstanden påvirke enhver, der gentagne gange bruger armen og hånden til gentagne bevægelser, som fx computerarbejde, håndværkermæssigt arbejde, havearbejde eller håndarbejde. Symptomerne på tennis- og golfalbue er ofte belastningsrelaterede smerter, karakteriseret ved en murrende fornemmelse i albuen på henholdsvis yder- og indersiden. Smerterne kan ofte stråle ned i underarmen mod håndleddet.

Årsagen til tennisalbue kan opdeles i 2 kategorier:

  1. Overbelastning som er periodevis, det vil sige en akut overbelastning. Det kan være du har lavet samme bevægelse for meget i en kortere periode, fx hvis du har luget meget i din have, malet loftet eller lignende. Hvis du kan finde frem til en afgrænset ting, der er skyld i overbelastningen, kan du lettere undgå belastningen og fx dele arbejdet op, således at det ikke forværrer overbelastningen.
  2. Overbelastning som skyldes aktiviteter i din hverdag. Du har i dit arbejde mange ensartede bevægelser. Du har måske ignoreret de begyndende symptomer længe, dine smerter er nu tiltaget, som har udløst problemet, men også at komme af med det igen. Hvis årsagen kan findes, kan det kræve en betydelig ændring af de daglige rutiner, for at slippe af med generne igen.

Behandling af smerter i albuen hos Kiropraktorcenter Lillebælt

Oplever du smerter i albuen på grund af tennisalbue eller golfalbue? Hos Kiropraktorcenter Lillebælt ApS tilbyder vi behandling, som er tilpasset dig og kan derved lindre dine smerter i albuen. Vores behandling af tennisalbue og golfalbue består af flere forskellige behandlingsmetoder. Herunder shockwave behandling ved indikation, manipulationsbehandling, forskellige former for muskelbehandling og mobilisering, samt generelle råd, vejledning, træning og øvelser.

Golfalbue og tennisalbue kan behandles dels med behandling direkte på de involverede muskler omkring albuen. Vi sikrer også bevægeligheden i nakke, skuldre, albue og hånd, da nedsat funktion i disse områder, kan være en medvirkende årsag til, at tilstanden med tennisalbue opstår eller er vedvarende.

Book din tid til smertelindring af smerter i albuen

Hos Kiropraktorcenter Lillebælt ApS er vi klar til at hjælpe dig med smertelindring af albuen og tennisalbue. Du er velkommen til at booke en tid online eller ring til os på telefon 64 40 20 13. Du kan også skrive til os på info@kiropraktorcenterlillebaelt.dk eller udfylde vores kontaktformular.

Book tid her