Hvorfor gør det ondt i hælen og hvad er en hælspore?

En hælspore er en knogleudvækst på hælbenet, der ofte forårsager smerter i hælen og svangsenen. Når du træder ned på din hæl, kan den knoglevækst irritere det omkringliggende væv, hvilket resulterer i smerter og ubehag.

De typiske symptomer er skarpe smerter især omkring hælen. I begyndelsen er smerterne kun til stede ved belastning, men kan efterhånden udvikle sig til hvilesmerter. Smerterne kan stråle frem i foden og kan omfatte det meste af fodens underside. Smerterne er typisk værst om morgenen og ved belastning af foden efter hvile. De første skridt ud af sengen om morgenen er oftest de værste.

Nogle kan opleve at ved let opvarmning af foden kan smerterne aftage, men ved stor og vedvarende belastning tiltager smerterne igen.

Hælspore omtales Plantar Fasciitis på fagsprog, som er den latinske betegnelse.

Hvorfor opstår en hælspore?

Hælspore kan opstå af flere årsager. Langvarig stående, gang eller løb på hårde underlag kan overbelaste foden og føre til irritation af hælbenet. Dårligt fodtøj uden tilstrækkelig støtte og affjedring kan også bidrage til smerter. Sportsgrene, der involverer hop og løb, kan belaste foden yderligere. Nedsat bevægelighed i fodens led kan øge belastningen på svangsenen, hvilket potentielt kan føre til udvikling af en hælspore.

Behandling af hælspore hos Kiropraktorcenter Lillebælt

Hos Kiropraktorcenter Lillebælt ApS tilbyder vi behandling, der kan indeholde ledfrigørende teknikker, trykbølgebehandling med shockwave-terapi og individuelle råd, vejledning, træning og øvelser, for at lindre smerter og genoprette fodens funktion.

Døjer du med ondt i hælen, så tøv ikke med at booke en tid hos. Vi kan hjælpe dig med at lokalisere smerterne og finde den rigtige behandlingsplan for dine hælsmerter. Book tid online eller ring til os på telefonnummer 64 40 20 13. Er du i tvivl om vi kan hjælpe dig, så er du velkommen til at sende os en mail på info@kiropraktorcenterlillebaelt.dk eller du kan udfylde vores kontaktformular.

Book tid her