Tilbringer du mange timer foran din computerskærm enten derhjemme eller på dit arbejde? Så læs med her, hvor vores fysioterapeut Lasse kommer med gode råd og vejledning til din arbejdsposition. 

3 hurtige råd til dig som arbejder på kontor

1. Variation

“Den næste stilling er den bedste stilling" - en kliche sætning inden for ergonomi, men ikke desto mindre givende. Vores kroppe er ikke bygget til at kunne sidde eller stå foran en skærm en hel dag i samme position, det vil udtrætte vores muskler og kunne opleves som irritation. Netop derfor er variationen i dine arbejdsstillinger vigtige, da løbende ændringer vil bryde udtrætningen af den pågældende muskulatur.

2. Arbejd lineært på din arbejdsstation

Sørg for at placer dine redskaber ved computeren lineært for din arbejdsposition. Placer dit tastatur lineært for kroppen på skrivebordet og gør plads til musen kan placeres foran. Hvis du bruger mousetrapper, er du allerede et skridt foran.

3. Indstilling af skærm
Sørg for at have din skærm(e) placeret korrekt på skrivebordet og justeret i højden. Dette kan tjekkes ved at strække din arm lige frem – du skal lige kunne nå skærmen med fingrene, når du sidder ved bordet. Den bedste højde på skærmen tjekkes ved at din hånd samtidig er ud for skærmens øverste tredjedel.

Skrevet af fysioterapeut Lasse Thomsen